Tilde

SE JCh SE UCh Trollängens Tilde

Domaromdöme - Tilde


Tilde har ett utmärkt fjällsök. Vid två tillfällen hittar vi henne i stramt stånd hon visar en rapp avance och är lugn i skott och flog båda gångerna.


Söker i hög fart stor vidd utmärkt reviering och följsamhet. Har två möjligheter och tar tillvara på dom alldeles utmärkt. Bra fågeltagningar på svåra fasaner. Tyvärr får vi ingen möjlighet att fälla men kast apporten sköts UA


En frisk unghund med ett sammantaget mycket bra sök. Hög fart, stor vidd, utmärkt reviering och är uppmärksam. Har under dagen tre mycket bra fågelarbeten på rapphöns med bra avance och lugn i flog o skott

Tilde är en hund som växlar mellan stort mått av energi till att i hemma miljö bara ”chilla” och kela med familjen och våra andra hundar. I jaktsammanhang så tar hennes starka jaktlust vid men alltid i kontrollerad form. Hon är jaktklok med en näsa som sällan missar något. En viltfinnare som inte drar sig för vare sig vatten, snår eller andra hinder. Jobbet ska bara bli utför. Hon hanterar både fågel som hårvilt helt oklanderligt och några harresor ser vi nästan aldrig.

Tilde har första pris i alla klasser och erövrade 2013 Fribägaren ”Årets bästa Strävhårstik”.

Tildes debut i Elitklass var även en debut på fjäll, det resulterade i två första pris med 8:or i fältbetyg. Hon blev därmed SE Jch samt bästa Elithund, dessutom fick Tilde även Åke Sjöströms Minnespris 2015.

Tilde har även lyckat väl i utställningsringen och våren 2015 blev hon också SE Uch 2015.

Sammanfattningsvis är Tilde en mycket härlig hund som har förmågan att anpassa sig i olika miljöer, allt från jakt till att vara en lugn ”promenadhund” i storstaden vid besöken hos sönerna.

Tildes resultat på fält och i utställningsringen kan läsas nedan.
http://www.resultatdatabasen.se/vorstehavel/List/showitem.asp?item=1469&kon=2