Nyheter Valpar

4 oktober

Här kommer en presentation av Tildes valpköpare.

Sanda Mosses Bosse 
kommer att stanna hos oss med Jarri Sandström som ägare.

Sanda Mosses B - Ziggy
har flyttat till Mari & Jim Lundqvist som bor på en gård i Harlöv utanför Alvesta.

Sanda Mosses Bonus
har flyttat upp till Bo Larsson & Liz Lundh som bor på en gård i Lindefallet utanför Hudiksvall.

Sanda Mosses Bissie
kommer att bo med Fredrik & Madeleine A Zethraeus på gården Göransberg i Hovmanstorp.

Sanda Mosses Brie
har flyttat hem till Svängsta och Lena Karén, där även morbror Traj bor tillsammans med Johan Karén

Sanda Mosses B - Lykke
har flyttat hem till Rolf Grönstedt & Susanne Grönstedh Engdahl som bor på en gård på Drottningholm.

Sanda Mosses Barko
flyttar hem till Ingmar & Eva Tykesson som bor på landet i Traneröd.

Sanda Mosses Beatrice 
har flyttat ända upp till Kiruna till sina nya ägare Alf & Torun Aidantausta.

Sanda Mosses Bessy
har flyttat till Kyrkesund utanför Tjörn till sina nya ägare Thomas Nyckelgård & Emelie Mårdenius samt barnen Thea och Oskar.

Sanda Mosses Betty Boop
har flyttat till Vejbystrand utanför Ängelholm till sin nya ägare Pär Svanh. På Svahngården bor även fru Lotta och en hel flock  schapendoes.

24 September

Nu har alla valpar utom vår Bosse flyttat till sina nya hem runt om i sverige. Lite tomt känns det med otroligt roligt och skönt att vi har fått sådana trevliga och duktiga valpköpare. Det ska bli så spännande att följa dessa små underverk genom livet.
Inom kort kommer det kort på valpar och dess ägare.

23 Augusti

Solen skiner och det är härligt sommarväder, då är det ett ypperligt tillfälle att introducera valparna för den stora världen utanför valplådan och grönt gräs under tassarna. Det är nog lugnet före stormen då de tyckte att det var helt ok att vara ute, Tilde hade fullt upp med att hålla reda på dem alla, plus grannens katt.
Fler bilder under fliken bilder.

20 Augusti


  Idag fick valparna smaka på uppblött torrfoder för första gången. Det togs emot riktigt bra, vissa åt som de inte gjort annat eller trodde att det var sista gången de skulle få mat så det gällde att passa på. Medans några tyckte att det där med torrfoder är klart överreklamerat när mammas mjölk finns. Men alla tog för sig i alla fall mer eller mindre.
De har även börjat få tänder, så nu är det nog en tidsfråga innan Tilde tycker att de kan gå över till torrfoder på heltid.
Det som är absolut roligast och härligast är att sitta och studera/gosa med valparna, det händer saker hela tiden. Allt från att bråka, morra till att ligga och pussas/kela med varandra. Det är även riktigt roligt att se att de kommer till oss och söker kontakt. Det gäller att ta tillvara på dessa dagar/veckor innan de blir riktiga små "monster" som biter och busar järnet, vilket är ett annat härligt kapitel i deras utveckling.

Och så här såg det ut efteråt - "matkoma"

12 augusti


Nu börjar det hända saker!

Valparna har börjat öppna ögonen, till helgen är nog alla öppna och då tänkte vi lägga ut en huvudbild på var och en.
De börjar så smått att gå och visar verkligen att de har driv och jäklaranama när de går/kryper in i ett hörn och fastnar. Men de löser oftast det själva utan mamma Tildes hjälp. Ett annat tillfälle då det är tredje världskriget är när de ska äta, tio hungriga valpar på 8 spenar, men de går upp fint i vikt så visst får alla sin beskärda del.

7 augusti


Idag var det dax för både första kloklippningen (framtassarna) och avmaskning. Vissa var verkligen sammarbetsvilliga medan andra tyckte att det där med kloklippning kan man vara utan, ska verkligen bli intressant och se om det var en tillfällighet eller om vi redan nu kan se personligheterna hos dem. Troligtvis är det så!

När det gäller avmaskningen gick det utan några missöden, medlet är rosa så det är lätt att se vilka som fått och de delar gärna med sig till varandra genom att "dräggla" rosa på grannen.

Den 28 juli fick Tilde 10 st välskapta valpar, 6 tikar och 4 hanar.
Den 26 maj parades Tilde med Lennox, allt gick bra